Escola d’estiu: Hi havia una vegada…

portada_web_estiuHi havia una vegada, un barri que era una escola.

Del 25 de juny al 31 de juliol.

ENCARA QUEDEN PLACES PERÒ NO A TOTES LES SETMANES. Si voleu inscriure-vos a l’escola d’estiu contacteu amb nosaltres: escoladestiu.parecatala@gmail.com o a través d’un whatsap/telegram al telèfon 617517966

Descarrega’t tota la info:

Info_escola_destiuDEF

INSCRIPCIÓ A TRAVÉS D’AQUEST FORMULARI

Si tens qualsevol dubte:

  • Whatsapp o telegram: 617517966
  • escoladestiu.parecatala@gmail.com

 

Resum del projecte

Vilalalab és una petita vila que apareix, com per art de màgia, quan l’escola tanca les portes al curs d’educació reglada. Una vila construïda, dins de la mateixa escola, per les famílies amb l’ajuda de veïnes, veïns, amigues i amics. Durant uns dies, xiquetes i xiquets, acompanyats per persones adultes, hi viuen una experiència de convivència i aprenentatge en què l’escola esdevé un espai per a l’experimentació, el joc, la creativitat i la descoberta a partir dels interessos i els ritmes de cada criatura.

Vilalalab és també un laboratori en el qual la recerca i la producció col·lectiva de coneixement generen accions que intervenen directament en la vida de Benimaclet, establint relacions amb col·lectius i entitats del barri i proposant espais de participació oberts a tota la comunitat.

La vila

Vilalalab, situada dins dels murs de l’escola Pare Català, ocupa diferents espais de l’edifici i els espais oberts del pati.

Per protegir-nos al màxim de la calor, la vila disposa de diverses estructures efímeres que protegixen del sol i, alhora, oferixen espais de recolliment.

Les xiquetes i xiquets s’agrupen en comunitats d’edat:

– Xicotiues, de 3 a 6 anys

– Mitjanes, de 6 a 9 anys

– Majors, de 9 a 12 anys

Cada comunitat té una o diverses persones adultes de referència que acompanyen i tenen cura de les criatures en tot moment. Cada comunitat també establix un espai de referència que és la seua llar dins la vila, on guarden les seues coses i on es recullen, compartixen, s’expliquen i debaten col·lectivament.

La vila disposa a més de diversos espais que es gestionen en funció dels desitjos de les criatures, que hi poden accedir lliurement en qualsevol moment, fent-ne un ús responsable i solidari:

– El magatzem de materials. On hi ha, entre altres materials, cartons, teles, papers de gran format, cordes, coles, cintes adhesives i eines. També hi ha material de dibuix, papereria i sistemes d’impressió senzills (tampons de goma-eva, premses de gelatina, plantilles, etc.) i papers de diverses mides i colors.

– El museu. Una sala d’exposicions on es va construint una col·lecció de rastres i registres de les experiències i dels aprenentatges al llarg de les cinc setmanes.

– La biblioteca comuna. Una singular biblioteca que s’omple amb els llibres que les mateixes criatures volen compartir amb la resta. Cada divendres els llibres tornen a casa.

– La pista d’esports creatius. Una pista de jocs esportius de nova creació on la creativitat és tan important com l’habilitat.

– La zona d’aigua i el sorral. Racons de joc amb aigua per remullar-se o sorra per jugar a l’ombra.

– El mercadet de fruita. Tots els matins arriba un carregament de fruita fresca que es pot consumir lliurement.

Vilalalab funciona també com un complex i divers laboratori que genera propostes culturals per al barri.

Més info:

Info_escola_destiuDEF